Putins pret kanibāliem • IR.lv

Putins pret kanibāliem

7
Aivars Ozoliņš

Sīrijas konflikts nodrošina Krievijai starptautisku ietekmi

Septiņu pasaules lielāko ekonomiku un Krievijas līderu jeb G8 sanāksmē Ziemeļīrijā nedēļas sākumā dienas kārtības galvenais jautājums bija par Sīriju. Diemžēl sanāksmes toni noteica Krievijas prezidents Vladimirs Putins, kas nokaunināja rietumvalstis, ka tās Sīrijā atbalstot kanibālus.

Putins zina efektīgas propagandas vērtību. Viņa retoriskais vaicājums namatēvam, Lielbritānijas premjerministram Deividam Kameronam preses konferencē svētdien, vai tiešām Rietumi vēlas sūtīt ieročus radikāļiem Sīrijā, kuri ēdot nogalināto ienaidnieku iekšējos orgānus, guva mediju plašāku ievērību nekā sanāksmes maz izteiksmīgais rezultāts – ka ASV un Krievija vienojušās «turpināt mēģināt» sarīkot Sīrijas miera konferenci, proti, ka ne par ko īsti nav vienojušās, un ka sanāksmes gala paziņojumu piekritusi parakstīt arī Krievija.

Putina teiktais par kanibāliem ir atsauce uz maijā internetā ievietotu šokējošu video, kurā nemiernieku vienības komandieris izgriež un, kā izskatās, pošas apēst nogalinātā ienaidnieka karavīra sirdi. Tā ir viena no ļoti daudzām liecībām par arvien nežēlīgāko karu, kurā, pēc ANO ziņām, dzīvību zaudējuši jau vismaz 93 tūkstoši cilvēku, bet brutālus noziegumus pastrādā visas iesaistītās puses, kuru ir krietni vairāk nekā tikai divas.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu