Saule uz šķīvja • IR.lv

Saule uz šķīvja

3
Bāri un restorāni Andrejsalā.

Piecas vietas Rīgā, kur izbaudīt vasaras maltīti

Es neticu, ka izdosies atrast tik daudz labu restorānu, kā iecerējuši projekta 50 labākie restorāni Latvijā autori, kas, pulcējot gastronomijas industrijas spēlētājus, kritiķus un blogerus, noteiks jaunus standartus, taču jāatzīst, ka ir gadījumi, kad mūsējie pavāri, vīnziņi un baristas var piedāvāt daudz vairāk nekā kolēģi Eiropā. Nekas, ka serviss mijas no augstprātīga līdz čomīgam, jo lati vai espreso, kādu gatavo Rīgā, var atrast tālajā Austrālijā, taču ne standartizētajā podziņu kafijas Eiropā. 

Līdzās kafijas dzeršanas popularitātei strauji attīstījusies vīnziņa profesija, un rezultāts ir gan pieklājīgs galda inventārs restorānos un bāros, gan tāds patīkams jaunums kā izliešanai pa glāzēm atvērts šampanietis nu jau vairāku restorānu un bāru vīna kartēs. Pie mums var dabūt gan raw, gan eco, stilīgas meitenes cep krāsainus makarūnus un gardas tortes, iznāk jauni gastronomijas žurnāli, un pavāri ar algas un nosacījumu kaprīzēm ir izkonkurējuši trekno gadu pasākumu vadītāju honorārus.

Ne mazāk būtiska nianse ir klimats un tradīcijas. Piemēram, brokastis. Nāk ģībiens no neēšanas, iedomājoties pieticīgo bulciņu un kafiju Itālijā, ja brokastīs gribi spēcinošu putru vai omleti. Tas pats par dzidrām zupām pusdienās – ar dillēm, frikadelēm un vasaras dārzeņiem. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu