Ilona Lisenko, strādā Real Madrid • IR.lv

Ilona Lisenko, strādā Real Madrid

4
Spāņu futbola kluba Real Madrid birojs ir stadiona ēkā, tajā strādā ap 400 darbinieku. Mārketinga nodaļā — latviete Ilona Lisenko.
Ieva Alberte

 

Klubā Real Madrid Ilona strādā sesto gadu. Šajā laikā ir druscīt pakāpusies amatā. Jo vairāk pieredzes gūts, jo vairāk atbildības uztic. Viņas darbs ir zīmola aizsardzība un licenču izsniegšana. «Brends ir tik populārs, ka nav jādarbojas ar promotēšanu, bet aizsargāšanu un jāraugās, vai to lieto pareizi.»

Ja kāds vēlas ražot krekliņu vai krūzīti ar Real Madrid, jākonsultējas ar Ilonu vai viņas kolēģiem. Lai apjaustu, ar kuru klientu sadarboties, pirmo atlasi iepriekš veica Madrid, bet tad sistēmu mainīja, un tagad to dara sadarbības partneri Adidas. Tad stafeti pārņem kluba 40 mārketinga departamentā strādājošie. Pirms līguma slēgšanas klientu iepazīst tuvāk 2-3 stundas ilgās biznesa pusdienās, kurās nesmādē glāzi vīna. 

Par zīmola veiksmes pamatu Ilona uzskata panākumus – klubs ir ļoti titulēts. Arī to, ka ienākumi mārketingā investēti pareizi. «Futbola fani ir lojāli. Ja vectēvs bijis Real Madrid fans, tad mazdēls arī būs. Tas ir gluži tāpat kā nemainīt reliģiju.» Dramatiskākā spēle katru gadu ir starp Barcelona un Real Madrid, jo spēlē spāņi pret kataloņiem. «Tas nav tikai futbols. Tas parāda, kas tu esi.» Svarīga ir arī UEFA čempionu līga. Šogad gan par zeltu spāņi, pērnie pasaules un Eiropas čempioni, necīnījās. «Ne vienmēr uzvar labākā komanda, taču šogad uzvarēja. Nākamgad mums jācenšas tikt tuvāk uzvarai.» 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu