Leģendas, dīdžeji un izklaides • IR.lv

Leģendas, dīdžeji un izklaides

5
Klēra Bušē jeb Grimes.

Mūzika bez robežām – Eiropas vasaras mūzikas festivālu izlase

Vēlme doties pāri trejdeviņiem kalniem un vasaras tveicē klausīties mūziku ārpus Latvijas sāk ar katru gadu noplakt, un tam ir dažādi iemesli. Protams, galvenais ir Latvijas un Baltijas svarīgākais mūzikas festivāls Positivus, kas nu jau aizaudzis līdz trīs dienu garumam un piedāvā desmit reižu lielāku grupu un izpildītāju skaitu nekā pirmsākumos. 

Otrkārt, festivāli, kurus tiešām gribētos apmeklēt, bieži ir izpārdoti.

Treškārt, būtisks rokmūzikas tūrisma bremzētājs ir globālais mūzikas tirgus, jo vispopulārākās mūzikas saturs stagnē, vieni un tie paši hiti nepamet radio rotācijas pat pusgada garumā, un tāpēc festivālu organizētāji aizvien mazāk var piedāvāt ko jaunu, labu un neredzētu, jo popularitātes zenītā ir vienas un tās pašas grupas. Būsim atklāti – ikviens, kas festivālos dažu gadu garumā vērīgi skatījies koncertus, šogad jau pārzinās 80% to satura un dažu grupu koncertus redzēs pat piekto vai sesto reizi. Un tas ne tikai ietekmē tūrismu, cietēji bieži ir arī festivāli, kas satura vienveidīguma dēļ neiztur tirgus konkurenci, tāpēc bankrotē vai meklē jaunus formātus. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Iepriekšējais raksts

Nākamais raksts

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu