Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

6
Pēc piecas nedēļas ilgušiem sagatavošanās darbiem Britu Karaliskā gaisa spēku muzeja speciālisti no Lamanša šauruma dzīlēm izcēluši 1940.gadā notriekta vācu bumbvedēja Dornier Do-17 vraku. Tiek uzskatīts, ka šis ir vienīgais lidmašīnas eksemplārs, kas saglabājies pēc Otrā pasaules kara. Dornier Do-17 tika dēvēti par «lidojošajiem zīmuļiem», jo konstruktori bija iecerējuši, ka šie salīdzinoši vieglie un ātrie bumbvedēji spēs izbēgt no iznīcinātājiem.

Nedēļas notikumi pasaulē

Policija otrdien atguva kontroli pār protestētāju ieņemto Taksima laukumu Stambulā. Likumsargi lika lietā asaru gāzi un ūdens lielgabalus, protestētāji atbildēja ar petardēm un Molotova kokteiļiem. Protesti sākās 31.maijā kā reakcija pret laukumā sāktajiem tirdzniecības kompleksa būvdarbiem, taču pārauga valsts mēroga neapmierinātības izpausmē ar premjerministra Redžepa Tajipa Erdogana valdību. Sadursmēs trīs cilvēki gājuši bojā, gandrīz 5000 ievainoti.

ES sarunās ar ASV centīsies panākt garantijas ES pilsoņu privātuma tiesību un datu aizsardzības ievērošanai, sola ES veselības komisārs Tonio Borgs. Laikraksti The Washington Post un The Guardian atklāja, ka ASV Nacionālās drošības aģentūra ielauzusies interneta serveros, lai iegūtu videomateriālus, fotogrāfijas un e-pastu saraksti.

Jautājums par Sīrijas nemiernieku iespējamo apbruņošanu ir Baltā nama dienas kārtībā un varētu tikt izlemts jau šonedēļ, ziņo aģentūra Reuters. ASV valsts sekretārs Džons Kerijs ir atlicis plānoto vizīti Tuvajos Austrumos, lai piedalītos Vašingtonā gaidāmajā apspriedē. Jautājums par nemiernieku apbru-ņošanu kļuvis aktuālāks, jo izskan bažas, ka Baširs al Asads, kura ģimene Sīrijā valdījusi gandrīz 40 gadus, varētu gūt virsroku cīņā pret nemierniekiem.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu