Izglāb! • IR.lv

Izglāb!

4
Nellija Ločmele

 

Vai gribat izvilkt no maka astoņdesmit latus un ziedot dažiem Latvijas miljonāru topa līderiem? Varbūt arī trīssimt. Īstenībā nav svarīgi – gribat vai ne. Valdība visu nodokļu maksātāju vārdā ir jau apsolījusi atvērt mūsu makus, ja viņu bizness aizies pa pieskari. Un tagad tas ir noticis.

Protams, runa ir par Liepājas metalurgu, kuram valsts galvoja kredītu, un tagad uzņēmuma glābšana mums varētu izmaksāt ap 65 miljoniem latu, bet bankrots pat 230 miljonus.

Kāpēc valsts bija tik vieglprātīgi laipna? «Nasing spešel» ministrs Slakteris rausta plecus – neesot pretojies, jo tobrīd bijis aizņemts ar valsts finanšu sistēmas glābšanu! Risku mīlošais ministrs Repše nokušinājis savu revolucionāro sirdsapziņu, lai daudzie politiķi un ierēdņi, kas piestrādājuši pie šā projekta, nebūtu velti svīduši. Šaubu nav, darbs ir tikums. Tāpēc tagad pasvīst nāksies katram nodokļu maksātājam, lai šo neplānoto rēķinu apmaksātu. Tikai nevajadzētu to aizmirst – ja nu kādā vēlēšanu sarakstā atkal gadīsies ieraudzīt šos dāsnos ļaudis.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu