Sarmamma • IR.lv

Sarmamma

8
Foto — Nora Krevneva, F64
Ieva Puķe

Durvīs parādās Bils Klintons – tā ir ņujorkietes Sarmas Melngailis (40) ikdiena. Skaistā latviete, kas svaigēdienu izdomāja piedāvāt augstas klases restorānā, nav karojoša vegāne, arī darbinieki viņu mīl un sauc par mammu

Baltas tenisčības, vienkārša kokvilnas kleitiņa. Nameja rokassprādze ar pieskaņotu gredzenu, blakus pirkstu rotā piekariņu līgavas gredzens, blondos matus pie deniņiem satur sprādze filigrāna zieda formā. Uz veselīgi brūnā pleca mazas pīlītes tetovējums. Šķiet, šai izskatīgajai sievietei piestāvētu jebkurš stilu mikslis. Un internetā kāds, fiksējot viņas gadus, noteikti ir kaut ko sajaucis!

«Te es esmu bijusi,» viņa pamāj ar roku, kad ejam garām Bastejkalnam. 1992.gadā koledžas studente vienu vasaru pavadīja praksē auditorfirmā Coopers&Lybrand, kur strādāja viņas brālēns Nils Melngailis, vēlākais Lattelecom un Parex bankas boss.

«Tā bija forša vasara, te bija arī citi mani latviešu draugi no Amerikas, arī māsa Ilze. Beidzot man savs vārds un uzvārds nebija jāatkārto piecas reizes un beigās tik un tā jāsauc pa burtiem,» smaida Sarma Melngailis.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu