Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

5

Nedēļas notikumi Latvijā


Pašvaldības vēlēšanās Rīgā uzvarējusi un vairākumu domē ar 39 no 60 vietām ieguvusi apvienība Saskaņas centrs/Gods kalpot Rīgai.
Vēlēšanās noteikto 5% barjeru pārvarējusi un domē iekļuvusi arī nacionālā apvienība Visu Latvijai!-Tēvzemai un brīvībai/LNNK un partija Vienotība, kuras ieguvušas attiecīgi 12 un deviņas vietas. Citi politiskie spēki nav pārvarējuši 5% barjeru.

Pagājušo ceturtdien Parīzē Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) Ministru padomes sēdē pieņemts lēmums uzaicināt Latviju sākt pievienošanās sarunas. Pozitīvākā scenārija gadījumā mūsu valsts organizācijai varētu pievienoties 2015.gadā.

Tiesa pret 10 000 latu lielu drošības naudu pirmdien no apcietinājuma atbrīvoja Daugavpils domes priekšsēdētājas vietnieku Vjačeslavu Širjakovu. Pagājušonedēļ pret 50 tūkstošus latu lielu drošības naudu no apcietinājuma atbrīvots Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja aizturētais uzņēmējs Jānis Sprinovskis, kurš iesaistīts Daugavpils pašvaldības amatpersonu kukuļošanas lietā saistībā ar Daugavpils domes kapitālsabiedrības Daugavpils siltumtīkli īstenotajiem projektiem. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu