Ikdienas politika • IR.lv

Ikdienas politika

3
Pauls Raudseps

Somijā ieviesa atbildīgu labklājības valsti, lai pasargātos no komunistu populisma

Bija laiks, kad politikā ideja bija svarīgāka par tās nesējiem. Sestdien notikušās pašvaldību vēlēšanas parādīja, ka Latvijas ikdienas politikā šis laiks ir beidzies.

Atmodas gados sapnis par neatkarības atgūšanu bija lielāks un svarīgāks par jebkuru Tautas frontes līderi. Mums ir jābūt pateicīgiem Atmodas politiskajiem vadītājiem par viņu pašaizliedzīgo darbu, taču tagad, vērojot arī tolaik redzamāko politiķu karjeras ceļus, ir skaidrs, ka tauta balsoja nevis, piemēram, par LTF līderi Daini Īvānu, bet gan par viņa pārstāvēto ideju.

Pēc tam Latvijas politikas virzienu noteica mērķis iestāties Eiropas Savienībā un NATO. Latvijas vēlētājiem šīs idejas bija svarīgākas par tās realizētājiem, un tagad būtu grūti nosaukt to valdības vadītāju, ministru vai deputātu, kurš uz pārējo fona būtu izcēlies ar neparasti lieliem nopelniem šā sasnieguma kaldināšanā. Politiķi sekoja tautas gribai.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu