Mājīgā ligzdā • IR.lv

Mājīgā ligzdā

1
Draugiem.lv personāla vadītāja Santa Līce–Krūze un sabiedrisko attiecību speciālists Jānis Palkavnieks.
Dita Arāja

Draugiem.lv darbinieki tiek lutināti ar pusdienām un pat datorpele katram ir tieši tāda, kādu vēlas, ja tikai izpildīta uzņēmuma galvenā prasība – acis deg

Mums Tevis ļoti pietrūkst! Šādu īsziņu telefonā saņem ikviens portāla Draugiem.lv darbinieks, kurš slimības vai cita iemesla dēļ nav ieradies birojā. Melots nav, jo uzņēmums, kuru savulaik radīja trīs šķietami neprātīgas idejas apsēsti jauni cilvēki, jau gandrīz desmit gadus virtuālām draudzības saitēm sien Latvijas iedzīvotājus un gluži ģimeniskā lokā iekļauj arī darbiniekus. Tāpēc ne bez pamata Draugiem.lv sevi pozicionē kā labāko darbavietu Latvijā, kur strādājošajiem nodrošinātas nepieciešamās ērtības, lai viņi maksimāli varētu veltīt sevi darbam.

Šāda attieksme dod augļus, kas atspoguļojas ne tikai uzņēmuma izaugsmes skaitļos, bet arī biroja vides uzlabošanā, jo Draugiem.lv komanda, izmantojot savas informācijas tehnoloģiju zināšanas, turpina pilnveidot biroja aprīkojumu, lai pašiem darba vide ikdienā būtu draudzīgāka, iekļaujošāka un ērtāka.

Kā ģimene

Ģimeniskuma sajūta uzņēmumā ielikta jau pirmsākumā, kad portāla idejas autori Lauris Liberts, Agris Tamanis un pirmais programmētājs Mārtiņš Pikšs 2004.gadā radīja Draugiem.lv. «Kad strādā visi kopā, acis deg un ir viens mērķis, videi jābūt tādai, lai viss ir ērti, lai visi cits par citu rūpējas. Uz tā pamata šī filozofija ir tālāk attīstījusies,» stāsta Draugiem.lv personāla un klientu attiecību vadītāja Santa Līce-Krūze. Tāpēc, definējot uzņēmuma vērtības, Draugiem.lv pašā pamatā licis draudzīgumu, kas uzņēmuma uztverē nozīmē cienīt un būt atvērtiem citam pret citu – domubiedriem un citādi domājošajiem. Vēl Draugiem.lv svarīgs ir godīgums, radošums, aizrautība, eksperimentu kāre, atvērtība zināšanām un globāla domāšana: «Mēs sapņojam lielus sapņus par visaugstāko virsotni, ceļā uz to sasniedzot daudzas mazākas.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu