Sarunas par aizliegto augli • IR.lv

Sarunas par aizliegto augli

3
Cēsu alus sabiedrisko attiecību vadītāja Agita Baltbārde.
Dita Arāja

Cēsu alus ar vidusskolēniem atklāti runā par alkohola atkarību un izveido skeitparku, lai garlaicība neliktu jauniešiem sniegties pēc pudeles

Dzer, bet ar mēru. Un nekļūsti atkarīgs. Uz šādu principu savus sociālās atbildības pasākumus balsta vecā brāļa alutiņa darītājs Cēsu alus. Uzņēmums par savu izglītojošo pasākumu mērķgrupu izvēlējies vidusskolēnus un līdztekus semināriem par alkohola atkarību piedāvā jauniešiem arī saturīgu laika pavadīšanas veidu, Cēsīs izbūvējot skeitparku.

Klauvē pie tīņu prātiem

Dzīve jau sen pierādījusi, ka aizraušanās ar alkoholu pie laba gala nenoved, tomēr neviena sabiedrība līdz šim nav pavisam iztikusi bez kādiem apreibinošiem dzērieniem. Un – kur pieprasījums, tur vienmēr būs arī dzērienu darītāji un tirgotāji. Tikai jautājums – cik atbildīgi šie uzņēmumi attiecas pret savu sabiedrību?

«Jaunieši nav mērķauditorija, lai pirktu mūsu produktus,» saka Cēsu alus sabiedrisko attiecību vadītāja Agita Baltbārde. Taču jauniešu izglītošanu par alkohola kaitīgumu Cēsu alus ir izvirzījis kā savu galveno prioritāti sociālās atbildības jomā. Šis ir jau trešais gads, kopš uzņēmums strādā ar jauniešiem. Sākumā sadarbībā ar atkarību profilakses biedrības Esi brīvs! psihologiem definējuši mērķgrupu – vidusskolēni, kas uzskatāma par riska grupu attiecībā uz alkohola lietošanu, jo padsmitnieku gadi ir laiks, kad dzīvē gribas izmēģināt aizliegtos augļus un daudzi šajā vecumā jau ir izveidojuši «attiecības» ar grādīgajiem dzērieniem. Tapa projekts Esi neatkarīgs! Vidusskolēni parasti grib būt neatkarīgi no vecākiem, skolas, skolotājiem – tad kāpēc būt atkarīgiem no alkohola? «Skaidrs, ka tas ir temats, par ko viņiem īsti negribas runāt, bet mums jābūt godīgiem un jāsaprot, ka daļai jauniešu jau ir bijusi saskare ar alkoholu,» saka Baltbārde.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu