Būt pa ceļam • IR.lv

Būt pa ceļam

3
Latvija Statoil mārketinga un komunikācijas vadītājs Artūrs Eglītis.
Dita Arāja

Lai vienmēr atrastos cilvēku gaitu epicentrā, Latvija Statoil prasīgumu pret sevi un partneriem prot apvienot ar gādību par tiem, kuru dzīvi piemeklējušas bedres, gluži kā mūsu lielceļus

Mēs esam pie cilvēkiem. Uz šīs vienkāršās atziņas degvielas mazumtirgotājs Latvija Statoil ir uzbūvējis sava uzņēmuma stratēģiju. Rūpīgi izstrādātajā uzņēmuma misijā, vīzijā un vērtībās galvenais fokuss vienmēr ir un paliek uz klientu, kuram Statoil sola dzīvi padarīt ērtāku gan ikdienā, iepērkoties degvielas uzpildes stacijā, gan ilgtermiņā – uzņēmumam īstenojot savu sociālās atbildības stratēģiju. Tā izstrādāta 2012.-2015.gadam, un ilgtspējas indeksa eksperti to uzteic par precīzu mērķu un uzdevumu definēšanu gan attiecībā uz pašu uzņēmumu, gan uz tā piegādātājiem un klientiem.

Mērķu piramīda

«Mēs parasti sākam ar misiju, vīziju un vērtībām,» Latvija Statoil mārketinga un komunikācijas vadītājs Artūrs Eglītis stāsta, uz kā balstās uzņēmuma ilgtermiņa korporatīvās atbildības ieceres. Statoil grupā ir stratēģiskie mērķi, kas tiek definēti kopīgi visām valstīm. Taču nav tā, ka «centrs» pasaka stratēģiskos virzienus – tos formulē paši, iniciatīvu uzņemoties Statoil Eiropas organizācijai, kas sadarbojas ar valstu vadības grupām. Pēc tam katra valsts nosaka savus stratēģisko plānus.

Statoil vīzija, misija un vērtības ir veidotas piramīdas formā. Pašā augšā – uzņēmuma ilgtermiņa mērķi. Statoil savu vīziju definējis kā «būt cilvēku notikumu epicentrā» jeb vienmēr būt klāt cilvēkam svarīgos mirkļos. «Mēs cilvēkam neesam pati svarīgākā lieta pasaulē, bet tajā brīdī, kad cilvēks lemj, kur iepildīt degvielu, mēs esam viņa dzīves epicentrā,» skaidro Eglītis. Nākamais piramīdas posms – misija, kas nosaka ikdienā darāmo, lai uzņēmums sasniegtu savu ilgtermiņa vīziju. Statoil misija skan: iesaistīt klientus un padarīt viņu ikdienas dzīvi ērtāku.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu