Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

6

Nedēļas notikumi Latvijā

Liepājas tiesa pirmdien nolēma ierosināt Liepājas metalurga tiesiskās aizsardzības procesa lietu. Tagad uzņēmumam ir noteikts tiesiskās aizsardzības plāna izstrādes un saskaņošanas termiņš līdz 26.jūlijam. Līdz 31.maijam uzņēmuma akcionāriem ir vai nu jāpārdod uzņēmuma akcijas, vai jāiegulda uzņēmumā lieli finanšu līdzekļi. Kreditori ir nolēmuši kapitalizēt aptuveni pusi jeb vairāk nekā 60 miljonus latu no Metalurga 125 miljonus latu parādsaistībām.

Tieslietu ministrs Jānis Bordāns atstādinājis Ieslodzījuma vietu pārvaldes priekšnieku ģenerāli Visvaldi Puķīti no amata pienākumu pildīšanas uz disciplinārlietas izmeklēšanas laiku. Puķīte, iespējams, ilgstoši nav novērsis iestādē pastāvošās problēmas publisko iepirkumu un arī citās jomās.

No 3. līdz 14.jūnijam Ādažu poligonā notiks starptautisko militāro mācību Saber Strike 2013 lauka taktiskais vingrinājums, kurā piedalīsies vairāk nekā 900 karavīru no ASV, Igaunijas, Latvijas, Lielbritānijas un Lietuvas. Šogad Lietuva ir uzņemošā valsts mācību štāba vingrinājumam. Latvija ir aktīvās mācību fāzes – lauka taktiskā vingrinājuma – uzņemošā valsts. Kopējais mācībās iesaistīto dalībnieku skaits Baltijas valstīs ir 2000 karavīru no 14 valstīm.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu