Jauno atbraucēju aktīvie palīgi • IR.lv

Jauno atbraucēju aktīvie palīgi

4
Inese Zepa (pa kreisi) un Helga Gūtmane darbojas Latvijas Studentu asociācijā Londonā.

Helga, Inese un Džeimss tuvāko nākotni redz Lielbritānijā, nevis Latvijā. Tomēr viņi cenšas Anglijā ieviest kādu mazumiņu pagātnes

Inese un Helga lieliski iederas starp citiem Londonā veiksmīgi studējošajiem latviešiem. Viņas ir smaidīgas un runātīgas. Abas mācās Londonas Ekonomikas skolā (LES), savulaik beigušas Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas starptautiskā bakalaurāta programmu, kur mācības notiek angļu valodā un veiksmīgi nokārtoti eksāmeni atvieglo iestāšanos pasaules labākajās universitātēs. Liela daļa tās absolventu uzreiz dodas uz ārzemēm, daudzi – uz Lielbritāniju. 

Līdz nesenam laikam Anglijā studējošajiem latviešiem bija maz iespēju saglabāt tuvību ar dzimteni. Ja nebija draugu vai radu, palīdzēt varēja Daugavas vanagu fonds, kura Londonas namā vienmēr var sastapt citus latviešus vai piedalīties pasākumos. Tomēr tā ne tuvu nebija garantija atrast cilvēkus ar līdzīgu dzīves pieredzi un interesēm. 

Situācija sāka mainīties pērnā gada nogalē, kad Riharda Kola vadībā Londonā tika nodibināta Latvijas Studentu asociācija, bet Oksfordā – Latvijas Draugu apvienība, kas tiecas Anglijā izplatīt Latvijas kultūru. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu