Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

5
Pirmdien spēcīgs virpuļviesulis plosījās ASV vidienes pilsētā Oklahomasitijā un tās apakaimē, laupot dzīvību vismaz 50 cilvēkiem un ievainojot vairāk nekā 150. Dabas stihijas skartajā reģionā izsludināta ārkārtas situācija.

Nedēļas notikumi pasaulē

Krievijas Augstākā tiesa svētdien pavēstīja, ka izskatīs apcietinājumā turētā uzņēmuma Jukos bijušā vadītāja Mihaila Hodorkovska apelācijas prasību. Tā saistīta ar otru lietu, kurā Maskavas Hamovņiku rajona tiesa 2010.gada decembrī Hodorkovskim un viņa darījumu partnerim Platonam Ļebedevam piesprieda 14 gadu ieslodzījumu.

Eiropas Parlamenta 2014.gada vēlēšanas jārīko no 22.maija līdz 25.maijam, nevis, kā bija plānots iepriekš, no 5.jūnija līdz 8.jūnijam, otrdien lēma EP. Līdz ar to jaunajam EP sasaukumam būs vairāk laika sagatavoties Eiropas Komisijas priekšsēdētāja ievēlēšanai, kas notiks 2014.gada jūlijā. Turklāt 2014.gada jūnijs sakrīt ar Vasarsvētku nedēļas nogali, kad daudzās dalībvalstīs ir skolēnu brīvdienas un varētu mazināt vēlētāju aktivitāti.

Gruzijā arestēts bijušais premjerministrs Vano Merabišvili, tuvs prezidenta Mihaila Saakašvili sabiedrotais. Kutaisi prokuratūra paziņojusi, ka Merabišvili un bijušais veselības ministrs Zurabs Čiaberašvili arestēti saistībā ar apsūdzībām korupcijā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu