Kur ir, tur ir! • IR.lv

Kur ir, tur ir!

6
Komanda TalVar nopelnījusi visvairāk punktu visīsākajā laika posmā.
Nellija Ločmele

Žurnāla trīs gadus nosvinam, meklējot apslēptas patiesības

Mēs jau zinājām, ka Ir lasītāji ir gudri, bet žurnāla trešās dzimšanas dienas svinības pierādīja – jūs varat būt arī sasodīti veikli. Orientēšanās spēlē, kurā sestdien 53 komandas dažādās Rīgas vietās meklēja atbildes uz āķīgiem jautājumiem, uzvarētāji TalVar tālredzīgi sadalīja spēkus un paveica visus uzdevumus nepilnās 42 minūtēs. Turklāt kļūdījās tikai vienā – aprēķinot blakus Raiņa piemineklim esošā akmens bluķa tilpumu. Lieciet aiz auss, tas ir 0,93 kubikmetri!

Visi gan nevēlējās būt ātrākie, spēles prieku rodot sirsnīgās sarunās ar iecienītajiem autoriem, iemēģinot roku pasaules radīšanā (šoreiz plastilīna tehnikā, piepalīdzot māksliniecei Ilzei Abikai) un pavasarīgā noskaņā izrādot tērpus, par kuriem daudzas komandas bija īpaši piedomājušas.

«VisIRiskākās» komandas laurus izpelnījās 2xVK, kas tikpat cītīgi kā kontrolpunktu uzlīmes līdzpaņemtajā numurā krāja arī žurnālistu autogrāfus. Taču īpašu suminājumu pelnījusi organizācija Svētā Jāņa palīdzība un aprūpes centrs Saulessvece, jo savu komandu nosaukumiem izvēlējušies pārgājienā nepieciešamus priekšmetus, asprātīgi apspēlējot Ir vārdu – aIRi, cIRvji, dzIRkles, IRbuļi, vIRves. Tālākie svinību dalībnieki bija mērojuši ceļu no Valkas. Gados cienījamākā izrādījās Māras Ābolas (70) komanda Ābolu lācis. Visjaunākā pasākuma dalībniece Marta Roziņa (2 mēneši) rātni čučēja ratiņos gluži kā īstā sacīkšu vāģī, kamēr vecāki meistarīgi izņēma līkumus ceļā no viena kontrolpunkta uz nākamo. Mazajai kopā ar mammu tika arī simboliskais urrāšanas gods svētku kulminācijā Vērmanes dārzā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu