Ar Rēdliha krekla gabaliņu • IR.lv

Ar Rēdliha krekla gabaliņu

5
Uģis Purviņš ar dēlu Kristianu, kas uzņēmumā ir valdes loceklis.
Anda Burve-Rozīte

Hokeja kartīšu kolekciju izgatavotājs Sereal pirms pieciem gadiem necerēja vairāk kā uz Rīgas Dinamo, bet nu latviešiem ir ekskluzīva sadarbība ar visu Kontinentālo hokeja līgu un lieli nākotnes plāni

Kaut ar poligrāfiju Uģis Purviņš bija nodarbojies ilgāk nekā 30 gadus, sirds trīcēja – kā būs? Pirms desmit gadiem pieredzējušais uzņēmējs bija nolēmis mainīt dzīvi un vairs nekad nestrādāt poligrāfijā, taču 2008.gadā izveidotā Kontinentālā hokeja līga (KHL) un hokeja komanda Rīgas Dinamo bija iemesls vēlreiz pārdomāt. «Nācās atgriezties pie drukas darbiem. Sākums bija Rīgas Dinamo, Latvijas tirgus,» par Sereal tapšanas pirmsākumu stāsta Purviņš. 

Krāsainās kartītes ar hokejistiem uz viņa galda birojā Rīgas centrā guls-t cita aiz citas kā kāršu kavā. Tās ir spilgtas un izteiksmīgas, redzams – pašam uzņēmējam iet pie sirds. Ar hokeju saistīts ne tikai viņa bizness – kartīšu komplekti kolekcionāriem un hokeja līdzjutējiem, albumi, uzlīmes -, šī spēle ir arī Uģa aizraušanās.

Pirmajā sezonā, sākot izgatavot kartītes ar Rīgas Dinamo komandas spēlētājiem, Purviņš nedomāja par plašākiem ūdeņiem. Taču tad sajuta – «tā lieta aiziet». Gribējās tikt tālāk biznesā. Viņš noskaidroja, ka Krievijā nekā līdzīga augstā kvalitātē nav. Kā savu vizītkarti šo to taisījuši paši hokeja klubi, kolekcionēšanas tradīcijas Krievijā aizvien ir spēcīgas, taču paraudzīties uz hokeju kā iespēju veidot kartīšu kolekciju biznesu neviens nebija iedomājies. Izņemot Uģi Purviņu no Latvijas. Tagad viņš šajā biznesā ir jau piecus gadus, un pērn uzņēmuma apgrozījums sasniedza miljonu eiro.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu