Tēvs iesāk, bērni turpina • IR.lv

Tēvs iesāk, bērni turpina

3
Inga un Valdis Poļevski daļēji mācījušies arī no tēva kļūdām:«Viņš nebija komandas spēlētājs. Tāpēc arī sadega, ka visu gribēja darīt pats»

Pirms diviem gadiem Valdis Poļevskis un viņa māsa Inga mantoja Talsu tipogrāfiju, kas padomju laikos bija savas jomas līdere, kur klienti stāvēja rindās, bet nu abiem bija jāieklausās tirgus prasībās un pašiem jākļūst par biznesmeņiem

Līdzīgi kā daudziem, arī man tipogrāfijas vārds vispirms asociējas ar grāmatām, žurnāliem vai laikrakstiem. Taču Talsu tipogrāfijas direktors un līdzīpašnieks Valdis Poļevskis kā uzņēmuma prioritātes min ko citu – iepakojumu, etiķetes, reklāmas materiālus, skolas un biroja preces. Liela daļa no Igaunijā un Lietuvā nopērkamajām burtnīcām un kladēm ražotas Talsos. Agrāk tieši Talsu tipogrāfija bija lielākais etiķešu ražotājs Latvijā, bet tagad īpaši pievērsušies iepakojumam – dažādas kārbas un kārbiņas, piemēram, saldumiem un medikamentiem, ir perspektīvs un ļoti pieprasīts produkts.

Lai tiktu līdzi tirgus prasībām, uzņēmumam nesen iegādātas jaunas iekārtas un pagājušajā vasarā uzbūvēts jauns ražošanas cehs. Nupat ražotnē ar ES līdzfinansējumu ierīkotas ļoti modernas gaisa mitrināšanas iekārtas, kas darbā ar papīru ir ļoti svarīgas un aizstājušas savulaik pašu meistaru konstruētās. «Mums būtiski, lai cilvēki šeit justos komfortabli un uztvertu tipogrāfiju kā savu, nevis tikai nāktu atstrādāt noteiktas stundas,» saka Valdis.

Sibīrijas bērns par bosu

Jau otro gadu Talsu tipogrāfija mērķtiecīgi investē jaunās tehnoloģijās un savu darbinieku izglītošanā. «Lūk, šīs mašīnas ražība ir 12-15 tūkstoši kārbiņu stundā,» stāsta Valdis, rādīdams jauno iepakojuma līmēšanas iekārtu. «Mums nesen bija pasūtījums ap miljons kārbiņu. Mašīna ar to tika galā divās dienās. Parēķinājām – ja būtu locījuši ar rokām kā agrāk, šādu pasūtījumu nemaz nesaņemtu, jo tā izpildei vajadzētu divus mēnešus.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu