Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

6

Nedēļas notikumi Latvijā

 Gada inflācija Latvijā martā bija 0,3%, kas ir mazākais inflācijas līmenis no visām ES dalībvalstīm, liecina Eurostat dati. ES gada inflācija martā samazinājās līdz 1,9%, salīdzinot ar 2% februārī.

Valdība otrdien atbalstīja Veselības ministrijas ieceri ieviest veselības nodokli, to nodalot no spēkā esošās iedzīvotāju ienākuma nodokļa likmes, tomēr noteica, ka iezīmētajai daļai jābūt mazākai par 3,65%, kā to sākotnēji vēlējās VM. Valsts apdrošinās kopumā 20 iedzīvotāju grupas. VM sola, ka, ieviešot valsts veselības obligāto apdrošināšanu, kopējais nodokļu slogs nepalielināsies.

Liepājas metalurga akcionāriem uzņēmuma darbības stabilizēšanā jāiegulda 25 miljoni latu, lai varētu saņemt valsts atbalstu, otrdien lēma valdība. Kompānijai ir jāveic arī procentu maksājumi Itālijas bankai UniCredit S.p.A – aprīlī 7,8 miljonus eiro. Uzņēmums ir tuvu maksātnespējai, konstatējuši auditori. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu