Simtiem tūkstošu vērti lūžņi • IR.lv

Simtiem tūkstošu vērti lūžņi

5
Riga Master Workshop īpašnieks Māris Bebris: «Pienāk brīdis, kad sāc domāt — vai tu patiešām dari to, ko gribētu darīt visu mūžu.»

Vai iespējams uztaisīt ceturtdaļmiljonu vērtu mašīnu no sarūsējušu detaļu kaudzes, kas Latvijā ieradusies koka kastē? Grūti būs, bet var – saka klasisko auto restaurācijas uzņēmumā Riga Master Workshop

Bez šaubām, vieglāk būtu tirgot restaurētas automašīnas, kā to dara vairākums nozarē strādājošo, bet mēs izvēlējāmies nākamo līmeni – tirgot restaurāciju. Tātad pakalpojumu, nevis konkrētu mantu, stāsta Riga Master Workshop īpašnieks Māris Bebris.

Uzņēmumam, kas automobiļus restaurēt sācis tikai pirms pieciem gadiem, tas ir milzīgs izaicinājums, jo vienas automašīnas atjaunošanai nepieciešams vismaz gads, bet nereti divi un pat vairāk. Šīs nozares līderi pasaulē – vācu restauratori – ar to nodarbojas jau gadu desmitiem. Tomēr tie pārsvarā šauri specializējušies, restaurējot konkrētu marku automašīnas ierobežotā daudzumā un galvenokārt pārdošanai.

RMW nebaidās restaurēt jebkura gadagājuma vai markas mašīnu un jau piesaistījis klientus Krievijā, Lietuvā, Vācijā, Nīderlandē, Lielbritānijā, Singapūrā. Pēc realizēto projektu apjoma tas pašlaik ir starp desmit lielākajiem šāda veida uzņēmumiem Eiropā. «Gigants,» smejas Māris, kaut arī visi astoņi meistari pagaidām vēl strādā divās samērā nelielās darbnīcās Mārupē.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu