Ģirts un Kristaps, pasaules apceļotāji • IR.lv

Ģirts un Kristaps, pasaules apceļotāji

4
Latviešu puišiem Ģirtam Smelteram (pa labi) un Kristapam Jēkabsonam, kas ar minimāliem līdzekļiem devušies apkārt zemeslodei, ir jautāts: ja nu kaut kur iepatiksies gan klimats, gan meitenes? «Mums pašiem mājās ir draudzenes,» viņi atbild. «Smejoties esam runājuši, ka uz Ziemassvētkiem gribam būt atpakaļ.»
Ieva Puķe

 

Viņiem katram ir 24 gadi. Abi mācījās vienā klasē Cēsu Valsts ģimnāzijā, spēlēja vienā florbola komandā. Studēja gan katrs kaut ko citu: Kristaps uzņēmējdarbības vadību, Ģirts – komunikācijas zinātni. Bet pēc augstskolas, strādādami Rīgā, atkal dalīja dzīvokli. 1.februārī Ģirts un Kristaps kopā ir devušies apkārt pasaulei. 

Viena no motivācijām – savākt dažādos kontinetos dzīvojošu tautiešu pieredzi, ko apkopot mājaslapā 100latviesustasti.lv. Otra – pierādīt, ka ir iespējams ceļot ar pavisam minimāliem līdzekļiem. Avantūras pirmajā cēlienā ar stopiem nokļuvuši līdz Itālijai, tālāk uz Grieķiju ar kuģi, kura biļetei naudu savāca, ar plakātu reklamējot savu ideju. Aģitācijas materiāls tika izveidots no kartona plāksnes, uz kuras puiši divas naktis gulēja Itālijas pilsētas Brindizi lidostā.

Viņi nekad nepaliek viesnīcās, brauc par zaķi vai pārvietojas ar gadījuma mašīnām, ēd «džankfūdu» un atsaucīgu cilvēku piedāvātas maltītes. Tas acīmredzot gan nav viņu parastais dzīvesstils, bet ceļojuma koncepts. Par to liecina Kristapa stāstītais – pirms izbraukšanas viņš veicis gana dārgu acu lāzerķirurģijas operāciju, jo sapratis, ka brilles traucēs ekspedīcijā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu