Nebija žurkas • IR.lv

Nebija žurkas

6
Izrādē uz zoba tika vilkta bēdīgi slavenā augstskolu studiju programmu vērtēšana.

Izrāde bez režisora. Sviests un bezsakars. Kliedzieni, rāpošana pa virvēm, iedziedājumi. Tā Nacionālais teātris pārsteidza skatītāju izrādē Žurka (ne) būs! Žurkas patiešām nebija

Satīriskais izrādījums bija pabāzts zem žurkas zīmola, jo teātris ik sezonu skatītājiem piedāvā politisku atskatu uz aizvadīto gadu no laikiem, kad Svetlana Bless bija Žurka Kornēlija. Šogad žurkas vietā bija teātra direktors Ojārs Rubenis kā pieteicējs. Uznāca cilvēks uz skatuves un paziņoja, ka viņam nav ko teikt. Tomēr norunāja gari, pateicās visiem smalkajiem viesiem par ierašanos, padzina kaut kādus jokus. Tad parādījās trīs šova iznesēji – aktieri Ainārs Ančevskis, Egils Melbārdis un Mārtiņš Egliens. Centās savīt kopā savstarpēji nesaistītas etīdes, kā līmi izmantoja shēmu Top 10. Bija arī dažādi zemteksti. Skatītājam laikam vajadzēja saprast, ka valdība neatbalsta kultūru, jo kultūra kā pērnā gada notikums bija devītajā vietā. Kultūras tēmu iznesa Sarmītei Ēlertei, Helēnai Demakovai un Žanetai Jaunzemei-Grendei attāli līdzīgas aktrises. Pirmajai frizieris apgraizīja kāju spalvas, otrai šķina matus ar dārza šķērēm, trešo svilināja ar liesmu. «Tev pārāk īsi svārki… Nē, tev pārāk īsi svārki… Nē, man pārāk garas kājas, ha-ha,» viena otrai bikstīja ministru atveidotājas. 

Topa pirmajā vietā kā tāda asprātība bija ielikts starpbrīdis. Trešajā vietā – eiro ieviešana. Skatītājiem lika pūst zilus, sarkanus balonus un cilāt pēc dziesmas takts. Kam trāpījās zilais balons, tas bija par eiro, kam sārtais – tas pret. Skaits aptuveni līdzīgs.

Loterijas kārtībā arī kādai skatītājai dāvāja šampanieti. Ilzei – tā sauca skatītāju – piedāvāja palikt teātrī uz kušetītes pie aktieriem un deva mājienu, ka viņa domā par seksu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu