LTV un nācija • IR.lv

LTV un nācija

5
Jānis Domburs

Ja mediju procesi veicina nācijas debilizāciju, tas ir arī valsts drošības jautājums

Kad noslēdzās konkurss uz amatiem jaunajā Latvijas televīzijas (LTV) valdē, kurai šonedēļ jāsāk darbs, Ir galvenā redaktore piezvanīja un lūdza uzrakstīt par šo valdi un manām iespējām atgriezties LTV.

Pēdējās nedēļās vairākiem medijiem esmu atteicis komentārus par to, ko gaidīt no jaunās valdes, un arī šis nebūs izņēmums. Prātošana par konkrēto trio ir mazlietderīga, kamēr valdes darba devēji NEPLP un pati valde precīzāk nav noformulējuši mērķus, prioritātes un piedāvājumus. Tomēr man šis tas ir sakāms par pašu mediju.

LTV tagadne un nākotne ir skatāma Latvijas mediju tirgus un tā sauktās informatīvās telpas kontekstā. Mazais tirgus un tā divvalodu auditorijas dalījums ļoti sašaurina privāto mediju resursus kvalitatīvai žurnālistikai visās tēmās un žanros – tā nav komerciāli izdevīga. Ilggadīgā daudzu mediju īpašnieku ietekme uz saturu ir papildu defekts. Internetā vadošās pozīcijas ir ziņu un izklaides portāliem, kuru rentabilitāti diktē tā sauktais infotainmenta saturs, kas veido arī auditorijas izvēles paradumus.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu