Jaunākās filmas • IR.lv

Jaunākās filmas

2
Blakusefekts
Kristīne Simsone

 

oooo Blakusefekts / Side Effects. Inteliģents un stindzinoši aukstasinīgs Stīvena Soderberga psiholoģiskais trilleris, kura negaidīto pavērsienu labirints ir ieturēts labākajās film noir tradīcijās. Blakusefekts sākas kā šķietami traģisks vēstījums par farmācijas kompāniju nevainīgajiem upuriem, drīz vien pārtopot Hičkoka filmu cienīgā un tām līdzīgā kriminālajā intrigā. Miksējot individuālās drāmas ar korporatīvo konspirāciju elementiem, Soderbergs meistarīgi un maksimāli ilgi iemanās saglabāt atrisinājuma neparedzamības momentu. Papildu kompliments par lielisko aktieru atlasi – Džūda Lovs, Ketrīna Zeta-Džounsa un Rūnija Mara noslēpumainu un savstarpēji konfliktējošu aprēķinātāju lomās ir ideāli. Pārliecinoši labākā Soderberga pēdējo gadu filma. Kino no 29.marta.

ooo Terēze / Therese Desqueyroux. Lai gan brīžam nevajadzīgi lēnīga un statiska, šī Fransuā Moriaka romāna ekranizācija valdzina ar dziļu titulvarones rakstura portretējumu, kurā, cituprāt, «pārāk inteliģento» Terēzi labi nospēlē Odrija Totū, piešķirdama savai noslēgtajai varonei enigmātisku šarmu un izceļot apspiestās ilgas, dusmas un iekāri. Vizuāli glīta kostīmdrāma, kas ar teju antropoloģisku pieeju ataino sieviešu pozīcijas iesīkstējušajās aristokrātijas aprindās aizvadītā gadsimta pirmajā pusē. Kino no 29.marta.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Iepriekšējais raksts

Nākamais raksts

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu