Nē — alkoholam, cigaretēm, vēlām izklaidēm • IR.lv

Nē — alkoholam, cigaretēm, vēlām izklaidēm

6
Ernests Gulbis mačā ar Rafaelu Nadalu 13.martā Kalifornijā.

Ernests Gulbis (24) skaidro savu straujo lēcienu no 130. uz 55.vietu pasaules labāko tenisistu rangā

Pāris stundu pēc jaunā pāvesta Franciska ievēlēšanas Vatikānā ap četriem naktī pēc Latvijas laika zemeslodes otrā pusē Indianvelsā, ASV, sākās kāds cits «konklāvs»: Masters 1000 turnīrā Ernests Gulbis spēlēja pret Rafaelu Nadalu. Pasaules ceturtā rakete Nadals nebūt neizskatījās tā, it kā būtu septiņus mēnešus ārstējis ceļgala traumu. Spēle bija spraiga, fantastiska. Pirmais sets – Ernesta labā (6:4), otrais – Rafaela (4:6) un trešais – pēdējās minūtēs tomēr par labu Nadalam (5:7). Spānis lēca gaisā un medijiem teica, ka «uzvarēt tādu spēli kā šodien man ir svarīgāk nekā jebkad agrāk, tāpēc esmu apmierināts ar kortā paveikto». 

Tikmēr sociālajos tīklos Latvijā rindojās uzslavas: «Piedodiet kaimiņi, es ceļos kājās», «Nu nekas… Bet Ernests ir supervaronis jebkurā gadījumā!» Tikai Nadals spēja apturēt 13 uzvaru sēriju, ko Gulbis šomēnes bija smagi izcīnījis divos turnīros, bez izņēmuma uzveicot visus pretiniekus, to skaitā arī pirmā desmitnieka spēlētājus.

Pirms diviem gadiem Gulbis sasniedza savu augstāko virsotni – ATP ranga 21.vietu, taču tad izkrita no labāko simtnieka un pērn oktobrī bija 159. Šāgada februārī – 109. Taču martā Ernests palēcās par 42 vietām vienas nedēļas laikā – no 109. uz 67.vietu – un tika pie sava trešā ATP titula karjerā Delribīčas ATP World Tour 250 sērijas turnīrā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu