10 gadus priekšā konkurentiem • IR.lv

10 gadus priekšā konkurentiem

7
«Ne man, ne sievai, kura pēc izglītības ir juriste, ar adīšanu, šūšanu un trikotāžu, vēl jo vairāk modelēšanu, iepriekš nebija nekāda sakara,» saka Juris Bružuks par sevi un dzīvesbiedri Jeļenu. Tagad viņi abi modelē visus izstrādājumus, ko ražo Viola Stils.

Kā uzadīt kleitu visu uzreiz? Ne katra rokdarbniece zinās atbildi, bet jēkabpilieši Juris un Jeļena Bružuki to prot – viņu uzņēmums Viola Stils jau desmit gadus izmanto unikālu tehnoloģiju, kas ļauj ražot apģērbus bez vīlēm

Ja vajag, varu uzņemt arī prezidentu, lepni nosaka Juris Bružuks, kura uzņēmumā Jēkabpils apmeklējuma laikā šāgada janvārī patiešām viesojās Valsts prezidents Andris Bērziņš. Ar ko lepoties viņam ir. Savulaik nolaista sadzīves pakalpojumu kombināta ēka, kur pat kārtīgas tualetes nebija, tagad ir pilnībā atjaunota, ielas pusē pirmajā stāvā atrodas veikals, bet adīšanas cehā – vācu kompānijas Stoll iekārtas, kas izgatavotas speciāli jēkabpiliešiem. 

Juris Bružuks pašlaik ražo vienu no inovatīvākajiem trikotāžas izstrādājumiem Eiropā, ja ne visā pasaulē. Formāli Viola Stils ir tipisks ģimenes uzņēmums, bet praktiski ļoti moderna ražotne, kurā strādā 40 darbinieku un top unikāli trikotāžas izstrādājumi, pēc kuriem pieprasījums eksporta tirgos ir lielāks nekā uzņēmuma pašreizējās jaudas.

Pēc profesijas Juris ir mehāniķis, kādu laiku strādājis uz kuģiem, vēlāk remontējis automašīnas. Viņa dzīslās sajaukušās latviešu un armēņu asinis, bet ģimenes vēsture raiba kā dzeņa vēders. Vectēvs bijis strēlnieks un Maskavā apsargājis Ļeņinu, bet vēlāk atgriezies dzimtajā Jēkabpils pusē. Savukārt tēvs Otrā pasaules kara beigās iesaukts padomju armijā un pēc kara dienējis Armēnijā, kur arī apprecējies. Pēc dienesta atgriezies dzimtenē, taču specialitātē darba nav bijis, tāpēc kopā ar ģimeni piekritis braukt strādāt uz Čečeniju.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu