Vēstule • IR.lv

Vēstule

2

FKTK «Magņitska lietā» lems par sodanaudas piemērošanu vienai bankai

Aivara Ozoliņa komentārā Netīra nauda smird, kas publicēts žurnāla Ir 2013.gada 14.marta numurā, pausts, ka Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) «Magņitska lietā» nebija gatava iesaldēt klientu kontus iesaistītajās bankās. Vēlētos uzsvērt, ka FKTK kā finanšu tirgus dalībnieku regulatoram nav izmeklēšanas iestādes funkciju – tā nelemj par bankas klientu aktīvu iesaldēšanu. Latvijā par klientu kontu iesaldēšanu pirmām kārtām var lemt pati banka vai Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienests (Kontroles dienests).

FKTK kompetencē ir pārbaudīt lietā iesaistītās bankas un pārliecināties, vai ir pārkāpta likumdošana noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas jomā. Mēs varam informēt tiesību aizsardzības iestādes, ja ir radušās aizdomas par naudas atmazgāšanu, bet nevaram uzrādīt un virzīt apsūdzību.

Saņemot informāciju par «Magņitska lietu», FKTK savas kompetences ietvaros nekavējoties sāka pārbaudes sešu iesaistīto Latvijas banku klientu darījumos, lai noskaidrotu, vai bankas savā rīcībā ir ievērojušas prasības noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas jomā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu