Pati ar savu taisnību • IR.lv

Pati ar savu taisnību

6

ZZS frakcijas deputāte Iveta Grigule prot taisīt troksni – iepriekšējā Saeimā tas beidzās ar viņas izslēgšanu no partijas, nu pošas «izslēgt» Latviju no eirozonas

Par Griguli mēs vēl dzirdēsim. Ar šādiem vārdiem kolēģe Sanita Jemberga pirms diviem gadiem beidza savu rakstu par Saeimas deputāti Ivetu Griguli, kas tikko bija izslēgta no Latvijas Zaļās partijas (LZP) par rīkošanos pretēji partijas nostādnēm – tajā skaitā par Andra Bērziņa atbalstīšanu prezidenta amatā. Un mēs tiešām dzirdam. Pēdējie spilgtākie uzplaiksnījumi no Grigules nākuši kā pretošanās lata nomaiņai ar eiro.

Pēc eiro ieviešanas likuma viņa sparīgi paziņoja, ka faktiski ir savākusi 34 deputātu parakstus, lai rosinātu referenduma procedūru. Tomēr kolēģi Griguli pievīla, un beidzot viņa palika viena karotāja. Tagad, mēnesi pēc šiem notikumiem, Grigule joprojām ir apņēmības pilna pierādīt, ka tauta neatbalsta eiro, tomēr pati no referenduma organizēšanas aktīvām pozīcijām pagājusi malā. Viņa likumprojekta iniciatīvas grupas organizēšanu atstājusi aktīvista Jāņa Sila ziņā un ir pārliecināta – referenduma rosinātājiem izdosies pārvarēt gan juridiskos, gan organizatoriskos šķēršļus un tauta valdībai pierādīs, ka eiro savos maciņos nevēlas redzēt.

Pati uz CVK neies

Pretestību eiro Grigule pamato gan ar cenu celšanos, gan ar nedrošību eirozonā, gan ar lata kā viena no Latvijas valsts simboliem zaudējumu. Publiski izskanējuši minējumi, ka Grigule varētu būt tikai «pastniece», kas īsteno Ventspils mēra un Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) teju mūžīgā premjera kandidāta Aivara Lemberga vēlmes un ieceres.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu