Eiromijas atskabargas • IR.lv

Eiromijas atskabargas

4
Lai pierastu pie cenām eiro, jau trīs mēnešus pirms eiro ieviešanas tiks sākta obligāta cenu paralēla atspoguļošana, un tā turpināsies arī pusgadu pēc eiro ieviešanas — šajā periodā cenas visiem tirgotājiem vai pakalpojumu sniedzējiem būs jānorāda gan latos, gan eiro.

Uzņēmumi kaļ plānus, lai eiro ienākšana mazāk traucētu svarīgus ikdienas norēķinu procesus

Eiro ieviešana 2014.gada 1.janvārī var radīt rūpes saistībā ar procesiem, uz kuru nepārtrauktību paļaujamies, lai varētu nopirkt pārtiku un ikdienas preces, komunicēt ar tuviniekiem vai biznesa partneriem un izmantot sabiedrisko transportu. Kā praktiski notiks pāreja uz eiro?

Mazumtirdzniecībā – gan lielveikalu tīklos, bet jo īpaši mazākos veikalos, galvenās rūpes ir par divu nedēļu laiku 2014.gada janvārī, kad skaidras naudas lati tiks izmantoti paralēli eiro banknotēm un sīknaudai. Latvijas Tirgotāju asociācijas prezidents Henriks Danusēvičs portālam Nozare.lv teica, ka patlaban vislielākās bažas ir saistītas ar kases aparātu izmantošanu un ar Valsts ieņēmumu dienesta paaugstinātajām prasībām naudas uzglabāšanai šajā divu nedēļu periodā.

Pat vidēja lieluma veikalos var būt starp 1000 un 1500 pirkumiem dienā, no kuriem daļa tiks veikti vienā, citi – otrā valūtā. Turklāt līdzās klientiem, kuri ik pa laikam prasa «samainīt piecīti» sīknaudā, var uzrasties cilvēki, kas, neko nepērkot, prasa samainīt latus pret eiro.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu