Nevēlamies būt labākie • IR.lv

Nevēlamies būt labākie

4
Uldis Pāvuls

 

Pieaugot uzņēmēju interesei par kultūru atšķirībām, arvien vairāk dzirdami stāsti par to, kādi salīdzinājumā ar mums ir kolēģi vai sadarbības partneri citās valstīs. Lietuviešiem patīkt stabilitāte, igauņiem – racionāli lēmumi, zviedriem – visus iesaistīt, itāļiem – baudīt dzīvi. Šo sarakstu varētu turpināt ilgi, jo katram ir sava pieredze un pārliecība.

Lai nodalītu mūsu pieņēmumus no zinātniski pamatotiem secinājumiem, ir vērts ieskatīties pētījumos. Nesen pārlasīju vienu no atzītākajiem pētījumiem par kultūru atšķirībām Cultures and Organizations. Software of the Mind un īpašu uzmanību pievērsu maskulinitātes un feminitātes dimensijai. Tā raksturo, cik lielā mērā kādas kultūras pārstāvjiem ir svarīgi būt labākajiem – pretstatā tam, ka viņiem vienkārši patīk tas, ko dara.

Ja kultūrai izteikta maskulinitāte, svarīga ir iespēja vairāk nopelnīt, saņemt atzinību par labi padarītu darbu, virzīties pa karjeras kāpnēm un strādāt darbā ar augstu izaicinājuma pakāpi. Savukārt, ja kultūrai izteikta feminitāte, svarīgas labas attiecības ar tiešo vadītāju, sadarbība ar kolēģiem, iespēja dzīvot sev un ģimenei piemērotos apstākļos, drošības izjūta par darbu. Tātad vīrišķīgajās kultūrās jābūt pārliecinātiem un ar fokusu uz materiālo labklājību, bet sievišķīgajās kultūrās pirmajā vietā jāizvirza dzīves kvalitāte.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu