Jaunākās filmas • IR.lv

Jaunākās filmas

1
Karaliskā dēka
Kristīne Simsone

 

oooo Karaliskā dēka / En kongelig affære. Oskaram nominētā kostīmdrāma par 18.gs. Dānijas galma intrigām ir filigrāns sava žanra darbs. Zviedru Meitenes ar pūķa tetovējumu scenārista Nikolaja Arsela filma ir saturiski daudzslāņaina un savā emocionālajā tonalitātē dažāda, nevienā brīdī nekļūstot par teatrālu un tukšu krāšņumparādi. Filmas lielākais trumpis ir spēja organiski samiksēt romantisku un politisku afēru, vienlaikus «spēlējot» gan uz sajūtām, gan radot intrigu. Uzslavas vērti arī Madsa Mikelsena, Alīsijas Vikanderes (Anna Kareņina) un jaunā dāņu talanta Mikela Bo Folsgārda aktierdarbi. Kino no 15.marta.

oo Mamma / Mama. Līdz šim nezināmais spāņu režisors Andress Mušeti no savas 2008.gada īsfilmas ir izveidojis pilnmetrāžas šausmeni – to producē talantīgais pārdabisko sižetu cienītājs, režisors un producents Giljermo del Toro. Stāsts par māmuļu no aizkapa pasaules, kas uzņemas gādību par divām mežā pamestām māsām, sākas sološi, taču aši pārtop par vienu no bezgaldaudzajām Holivudas mošķu filmām, kurā šausmas veidotas no pareizajās vietās ieskaņotiem būkšķiem un datorgrafikas atdzīvinātiem spokiem. No 15.marta.

Tumšās debesis / Dark Skies.Šo zinātniskās fantastikas trilleri neesmu noskatījusies. To darīt arī nemudina ārzemju preses un skatītāju atsauksmes, kas stāstam par citplanētiešiem – bērnu nolaupītājiem pieraksta oriģinalitātes trūkumu un vienu stāstniecības klupienu aiz otra. No 15.marta.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Iepriekšējais raksts

Nākamais raksts

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu