Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

3

Nedēļas notikumi Latvijā


Pasažieru vilciens
mediācijas sarunas ar Spānijas uzņēmumu Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles varēs turpināt līdz 29.martam,
slēgtā sēdē otrdien vienojās valdība. PV esot pārliecinājis valdības locekļus, ka sarunas iet pareizā virzienā un ir iespējas panākt vienošanos. Dārgāko iepirkumu Latvijā PV izsludināja 2009.gada decembra sākumā, taču līgumu ar CAF valdība pērn neapstiprināja, jo tajā bija būtiskas atkāpes no konkursa nolikuma. 

Valdība otrdien nolēma valsts un pašvaldību ceļu uzturēšanai piešķirt 10,2 miljonus latu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem. Finanšu ministrs Andris Vilks gan brīdināja, ka gads būs jāpavada ar mazu līdzekļu atlikumu neparedzamiem gadījumiem, taču valdības vadītājs Valdis Dombrovskis un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdž-s ierosinājumu atbalstīja.

2012.gadā Latvijas iekšzemes kopprodukts palielinājies par 5,6%, salīdzinot ar 2011.gadu. Tas ir straujākais IKP pieaugums Eiropā. Bet pērn ceturtajā ceturksnī, salīdzinot ar 2011.gada ceturto ceturksni, IKP kāpa par 5,1%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati. IKP izaug-smi 2012.gadā līdzīgā mērā nodrošināja eksports, investīcijas un privātais patēriņš.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu