Honkonga par Ls 185! • IR.lv

Honkonga par Ls 185!

3
Foto — Corbis/Scanpix
Ieva Puķe

Ekonomiski var ceļot ne tikai ar stopiem un nakšņojot paziņu mājās. Ir ļaudis, kas šim nolūkam meistarīgi uzķer kļūdas lidsabiedrību un viesnīcu cenās, akcijas un atlaides

Juris un Buicis. Pirmajam tas ir īstais vārds, otrajam pasē rakstīts «Andis». Esmu jau paspējusi ieskatīties viņu vēstījumos internetā un sarunā tiecos pieturēties tīmekļa iesaukām. Viņi paši arī grib saglabāt virtuālo anonimitāti, uzvārdus neatklāj, fotografēties negrasās. Juris ir 30 gadu slieksni pārkāpis IT speciālists, Buicis – uzņēmējs, kam nedaudz pāri 40. Vīrieši ar raksturīgiem latviešu sejas vaibstiem, kādus ielās var satikt simtiem. Ģērbušies neitrālās vējjakās un džinsos. Vienīgā norāde par abu hobiju – ceļošanu – ir baltas viesnīcas frotē čības, ko mana dzīvokļa gaitenī no somas akurāti izceļ Juris. 

Par viņa lidojumu statistiku neapjautājos, bet esmu apskatījusies informāciju, ko savā avatarā ir ielicis Buicis. Viņš veicis 242 lidojumus, kas mērāmi 423 088 kilometros, līdzvērtīgus 10,6 zemeslodes apriņķošanas reizēm jeb 1,1 braucienam uz Mēnesi. Viņš parasti ceļo ar ģimeni: sievu un diviem bērniem. Ir pamatotas aizdomas, ka Juris, kura braucienos piedalās draudzene, paspējis vēl vairāk.

Mani viesi nav miljonāri. Nav arī «koučsērferi»* vai zemo cenu aviokompāniju fani. Kā viņi varējuši tā izceļoties? 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu