Gāzes Zaķis • IR.lv

Gāzes Zaķis

3
Aivars Ozoliņš

Komisijas atbalstītie grozījumi Enerģētikas likumā neatbilst valsts interesēm

Nedēļas laikā pieredzējām divus gadījumus, kad valdības koalīcija nespēja vienoties par valstij svarīgiem jautājumiem. Vispirms jauno satiksmes ministru apstiprināja amatā ar opozīcijas partiju atbalstu, jo viena no koalīcijas partijām bija pret. Pēc tam Saeimas Tautsaimniecības komisija nobalsoja par grozījumiem Enerģētikas likumā, kurus neatbalsta neviena no valdības partijām.

Visu atbildību par Anrija Matīsa apstiprināšanu satiksmes ministra amatā beigu galā uzņēmās premjerministrs Valdis Dombrovskis. VLTB/LNNK bija pret kandidātu, Reformu partija iebilda pret «procedūru» – ministra apstiprināšanu ar opozīcijas atbalstu, daļai Vienotības deputātu bija iebildumi pret vienu vai otru. Taču premjerministrs pieprasīja Saeimas ārkārtas sēdi, un pagājušo piektdien Matīss kļuva par ministru. 

Var minēt, vai koalīcijas un valdības spējai strādāt šis spēka demonstrējums kaitēs vairāk, nekā būtu kaitējusi tirgošanās par šo un līdztekus droši vien arī par citiem valdības amatiem, ko bija vēlējusies sākt Nacionālā apvienība. Toties vismaz ir skaidrs, no kā prasīt atbildību par bezpartejiskā ministra lēmumiem – no Vienotības un premjerministra Dombrovska paša.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu