Līmējām plāksterus, labāk nepalika • IR.lv

Līmējām plāksterus, labāk nepalika

6
Foto — Andrejs Terentjevs, F64
Ieva Puķe

21.gadsimta Latvijā jauniem cilvēkiem draud nāve no izgulējumiem. Ainars Semjonovs (22) ir izglābies, pateicoties savam pozitīvismam, ziedotājiem, krustmātei un audžuģimenei

Ļoti glīts puisis tumšbrūnām, spridzīgām acīm šķietami nevērīgi atlaidies ortopēdiskajā gultā. Pie naktslampiņas viņam pa labi gādīgu roku piesiets pašdarināts sapņu ķērājs, uz galdiņa pa kreisi – portatīvais dators un pāris jogurta trauciņu. Sniegbaltā sega slēpj to, kā no 1.februāra vairs nav. Nākamie dzīves gadi Ainaram Semjonovam būs jāpavada bez kreisās kājas.

«Kāja ir aptīta man ap pakaļu,» 22 gadus vecais puisis, īpaši nemeklējot vārdus, izskaidro to, ko pacienta tiesību aizsardzības vārdā ir atteikušies atklāt Linezera slimnīcas Brūču klīnikas ārsti, kas realizē Rīgas Austrumu klīniskās slimnīcas izgulējumu operāciju programmu. Ainars šeit atkopjas pēc notikušās operācijas, kad trīs milzīgos izgulējumos vienā piegājienā tika implantēti viņa paša ķermeņa audi – labākais risinājums, ko tobrīd varēja atrast Latvija kvalificētākie speciālisti.

 Ainara dzīve pēdējā pusotra gada laikā ir bijusi paradoksiem pilna. Nevienam nepazīstamā liepājnieka vārdam vērību pievērsa nelaimes gadījums, kura atbalsis jau vairākkārt izskanējušas medijos. 2011.gada 9.jūnijā, māsai un viņas vīram cenšoties nodemonstrēt slaiku lēcienu uz galvas ezerā, sportiskais puisis diemžēl lauza mugurkaulu kakla apvidū. Tika izvilkts, bet uzreiz saprata, ka vairs nevar pakustināt ne rokas, ne kājas. Pēc veiksmīgas skriemeļu operācijas viņš vēl līdz šai dienai ir kursējis no vienas ārstniecības iestādes uz otru. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu