Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

4
Amatpersonas Ķīnā pieprasījušas novākt luksoforu pie izklaides parka Čuncjinā — lai gan tā bija mākslas instalācija, luksofors mulsināja daudzus autobraucējus un gājējus un nekavējoties ieguva apzīmējumu kā pasaulē mulsinošākais satiksmes signāls.

Nedēļas notikumi pasaulē


Lietuvas Banka nolēmusi atzīt par maksātnespējīgu Ūkio banku
un atsaukt šīs bankas darbības licenci, ko piedāvā pārņemt bankai Šiauliu bankas. Pagājušonedēļ Lietuvas Banka ierobežoja Kauņas Žalgiris īpašnieka Vladimira Romanova pārvaldītās Ūkio bankas darbību un iecēla bankas pagaidu administratoru.

Pretorijas prokuratūra izvirzījusi apsūdzību slepkavībā slavenajam Dienvidāfrikas paralimpietim Oskaram Pistoriusam. Apsūdzība norāda, ka Pistoriuss izdarījis četrus šāvienus, no kuriem trīs ir trāpījuši nogalinātajai sportista draudzenei Revai Stenkampai. Aizstāvība apgalvo, ka šī bijusi slepkavība bez iepriekšēja nodoma. 

Bolīvijas prezidents Evo Moraless ir nacionalizējis trīs Spānijai piederošas lidostas un apsūdz ārvalstu investorus peļņas palielināšanā uz Bolīvijas rēķina. Spānija to sauc par «nedraudzīgu darbību», kuras dēļ ir «jāpārskata visas attiecības» ar Bolīviju. Kopš stāšanās amatā 2006.gadā Moraless ir nacionalizējis jau vairākas naftas, telekomunikāciju un enerģijas ražošanas kompānijas.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu