Burbulis nr.2 • IR.lv

Burbulis nr.2

1
Noguldītāji pie slēgtās Ūkio bankas filiāles Kauņā.

Piestrādājis par taksistu un kapitālu ieguvis puslegālā adīšanas biznesā, padomju virsnieka dēls Vladimirs Romanovs pēc Lietuvas neatkarības atgūšanas uzbūvēja biznesa impēriju un iekļuva valsts bagātāko cilvēku desmitniekā. Tagad viņš ir izputējis baņķieris, kura krahā daudz līdzību ar Snoras

Abi – Vladimiri, abi cēlušies no Krievijas, abi ļoti gribēja kļūt par kādas sporta komandas vai labāk vairāku īpašniekiem, abi gandrīz vienlaikus iegādājās masu medijus un vēlējās  pārņemt savā īpašumā vairākus uzņēmumus ārpus banku sfēras. Un abiem piederējušās bankas sabruka.

Lai gan Lietuvas banka Snoras un Ūkio bankas nebija identiskas un arī to īpašnieku – Vladimira Antonova un Vladimira Romanova – raksturi ir atšķirīgi, dažas svarīgas īpašības bija tiem kopīgas, un tās arī izrādījās bankām liktenīgas.

Pēdējais Lietuvas baņķieris

Tagad, kad bankrotējušās Snoras bankas īpašnieki ir Londonā, bet Vladimirs Romanovs pirms nedēļas zaudēja savu Ūkio bankas, Lietuvā mēdz jokot – neviena īsta baņķiera valstī vairs nav, palikuši tikai pelēki skandināvu banku klerki. Romanovs tiešām ir krāšņa personība, kas pēdējā laikā uzvedās tā, it kā būtu nevis solīds biznesmenis, bet skandaloza šovu pasaules zvaigzne.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu