Modernie gavētāji • IR.lv

Modernie gavētāji

1
Agris Tamanis
Ieva Puķe

Gavēnis ir ne tikai miesai, bet arī dvēselei – pārliecināti tie, kas to izmēģinājuši


Linda Pavļuta, sagatavo ķermeni pavasarim

Linda ir ne tikai Kultūras ministrijas starptautiskās sadarbības un ES politikas daļas vadītāja, bet arī strādājoša mamma, kurai aug divi puikas – nepilnus piecus un pusotru gadu veci. Lindai pirmais gavēnis bija pērn, kad viņa sēdēja mājās ar pusgadu vecu mazuli. «Biju barojoša māte, bet gavēt likās dabīgi – divi bērniņi iznēsāti, rūpes bijušas intensīvas, emociju daudz. Ķermenis no milzīga atkal sarāvies uz mazu. Gavēnis bija iespēja sevi nomierināt.»

Cilvēkiem, kas zina, ka Linda ir veģetāriete, gavēšana varētu likties dīvaina. Gavēņa laikā viņa neēd zivis, nedzer vīnu, neēd saldumus. Mēģina uzņemt dabīgo enerģiju. «Kafija, saldumi, šokolāde, vīns patiesībā ir īslaicīgi stimulanti. Kafiju dzeru tikai krūzi dienā, kaut gan gribētos vairāk. Ingvera tēja arī labi pieder ziemai. Garšo griķi un lēcas – tās ir vieglas, bet rada sāta sajūtu. Augļi, rupjmaize, rieksti, salāti, dārzeņi… Kopā ar bērniem bieži ēdu putras.»

Vai laikā, kad ārā ir auksts un tumšs, askēze nav mokoša? «Nē, tas tieši ir labs laiks gavēšanai. Pavasarim tuvojoties, cilvēkiem ir grūtāk, viņi slimo, bet ar attīrīšanos nostiprini ķermeni. It kā izpūt slikto gaisu, lai plaušās ir vairāk vietas ieelpot to, ko dod pavasaris.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Iepriekšējais raksts

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu