Globālais bērns • IR.lv

Globālais bērns

4
Foto — Nora Krevneva, F64
Ieva Puķe

Amerikā uzaugusī Anita Irbe (22) Anglijā iegūtās biznesa zināšanas lieto, reklamējot pasaulē Latvijas modes industriju 

Deviņdesmito gadu beigās, kad strādāju laikrakstā Diena, ejot garām caurlaides lodziņam, arvien parunājos ar nācējus sagaidošo Maldu Irbi – dzīvespriecīgu kundzi labākajos gados, NHL vārtsarga Artūra Irbes māti. Viņas dēla ģimene dzīvoja Amerikā, un Malda bieži pieminēja mazmeitiņu Anitu, stāstīja: braucot ciemos, vedīs dažādus auduma gabaliņus. Abas taisīšot leļļu tērpu kolekciju! To atcerējos, uzzinādama – izaugusi liela, jau sešus mēnešus Anita Irbe mīt Latvijā, ir izveidojusi savu aģentūru, lai ārzemēs pārdotu Latvijas modes mākslinieku ražojumus.

Ģimene, kurā nemelo

«The N-Agency,» Anita piemin sava uzņēmuma nosaukumu, tad nez no kurienes izceļ mazliet izbalējušu plānotāju. 1990.gada Artūra Irbes dienasgrāmatas vāka apakšējā stūrī krievu valodā rakstīts «Ježedņevņik», augšējā stūrī kāda roka uzvilkusi kopā savītus iniciāļus. «AI», kas saplūstot izskatās pēc «N». «Tas ir mans logo,» Anita saka. «Tētis uzzīmēja!»

Dizainere, kura veidojusi viņas aģentūras tēlu, gan neesot bijusi sajūsmā par šo stilu, bet Anita to modificēt ļāvusi minimāli. «Man likās, tas ir ļoti patiesi,» viņa ar pirkstiem noglāsta smilškrāsas grāmatiņu. «Vienalga, kur virzīsies mana aģentūra, pamats lai ir ģimene: tas ir tas, kas ir tuvu pie sirds. Jebkurā lietā, ko kāds dara, ir jābūt stāstam.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Iepriekšējais raksts

Nākamais raksts

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu