Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

3

Nedēļas notikumi Latvijā

Pagājušā gada ceturtajā ceturksnī iekšzemes kopprodukta apjoms ir palielinājies par 5,1%, salīdzinot ar 2011.gada ceturto ceturksni, liecina Centrālās statistikas pārvaldes ātrais novērtējums. IKP ietekmēja apjomu kāpums tirdzniecībā par 11% un apstrādes rūpniecībā – par 6%. Par 5% vairāk tika iekasēti produktu nodokļi.

Vairs nav šaubu, ka Latvija izpildīs gada vidējās inflācijas Māstrihtas kritēriju, uzskata Finanšu ministrija. Gada vidējā inflācija Latvijā 2013.gada janvārī bija 2%, un atbilstoši FM prognozēm uz novērtējuma brīdi tā samazināsies līdz aptuveni 1,6%. Janvārī salīdzinājumā ar decembri cenas pat samazinājās par 0,2%.

Valdība otrdien no amata atbrīvoja Sociālās integrācijas valsts aģentūras direktori Regīnu Simsoni (ZZS). Labklājības ministrija pārbaudē secinājusi, ka Simsone ar nodomu izdarījusi sešus būtiskus tiesību normu pārkāpumus, ar ko valsts interesēm nodarīts būtisks kaitējums. Smagākais no pārkāpumiem ir dienesta dokumentu viltošana ar atpakaļejošu datumu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu