Romantika pret loģiku • IR.lv

Romantika pret loģiku

4
Elīna Kolāte

Visu mīlētāju diena pašā gripas sezonas plaukumā. Nopietni?

Diena, kad kinoteātros parādās Brūsa Vilisa jaunākie Rieksti un ir pēdējais mirklis novākt Ziemassvētku rotājumus. Eglītes un eņģeļi pilsētu sāk rotāt jau agrā novembrī, bet ar Valentīndienu ir tomēr labāk – manekenes veikalu skatlogos šaušalīgus caurspīdīgas apakšveļas gabalus apvelk neilgi pirms dienas, kad sīkais pintiķis Amors, sekojot Robina Huda labākajām tradīcijām, cauršauj tūkstošiem siržu.

Citiem dzīvniekiem viss ir vienkārši – lai sāktu pārošanos ar mātīti, tēviņam jāsadod pa galvu visiem saviem konkurentiem, un lieta darīta. Labi, vienreiz redzēju filmu, kurā roņu mātīte kādam uzmācīgam tipam, ar kuru viņai galīgi nesaskanēja, nokoda pusi deguna, bet tas tā…

Homo sapiens indivīdiem visa tā padarīšana ir daudz sarežģītāka, bet dzīvi atvieglo Valentīndiena – ja džeks uzaicina meiteni iedzert kagoru par trīs latiem 6.aprīlī, 19.jūlijā, 23.novembrī vai kādā tikpat neizteiksmīgā datumā, nav īsti skaidrs, kāpēc un ko viņam vajag. Bet, ja tāda pati plītēšana notiek 14.februārī, tas skaidri norāda uz iestrādēm. Un, ja vakara gaitā tiek pasniegta arī Rafaello konču kaste, nav šaubu – tā ir nopietna cīņa par sugas saglabāšanu. Ir taču nenormāli forši, ka ir viena diena gadā, kad nav lieki jāprātuļo, kā saprast šito un kāpēc viņš uz mani tā paskatījās.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu