Budžeta gaudas • IR.lv

Budžeta gaudas

4
Pauls Raudseps

Vairāk nekā pusei ES valstu atbalsts lauksaimniecībai saruks, Latvijai dubultosies

Kā suitu sievu gari vilktais «ēēēēēēē» caur visām diskusijām par Eiropas Savienības budžetu skaļi skan daudzu tā saukto «viedokļu līderu» – visskaļāk vaimanājošo politiķu un žurnālistu – gaudas, ka Eiropa mūs nemīl, Eiropa mūs nesaprot, Eiropa mums pāri dara. Ēēēēēēē.

Pagājušajā nedēļā Briselē ES valstu vadītāji vienojās par budžeta ietvaru no 2014. līdz 2020.gadam. Pirmo reizi Eiropas Savienības vēsturē šis septiņu gadu budžeta ietvars būs mazāks nekā iepriekšējais – par kādiem 3%. Turklāt tas būs ievērojami mazāks nekā Eiropas Komisijas sākotnējais 2011.gadā izstrādātais priekšlikums, kurā kopējie izdevumi sasniegtu 1,033 triljonus eiro. Piektdienas vienošanās šo summu samazināja līdz 960 miljardiem.

Lielbritānija un arī citas valstis, kuras vairāk iemaksā ES budžetā, nekā no tā saņem, izdarīja lielu spiedienu, lai samazinātu ES izdevumus, un, griežot visiem proporcionāli, Latvijai būtu vēl mazāk naudas, nekā bija paredzēts ne visai labvēlīgajā Eiropas Komisijas priekšlikumā. Taču Latvija visās galvenajās pozīcijās ir saņēmusi vairāk naudas nekā Komisijas sākotnējā piedāvājumā, kopumā (faktiskajās cenās) par 823 miljoniem eiro vairāk. Šausmīga netaisnība, ēēēēēēē!

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu