Jaunākās filmas • IR.lv

Jaunākās filmas

7
Slepenā operācija 30 pēc pusnakts
Kristīne Simsone

 

oooo Slepenā operācija 30 pēc pusnakts / Zero Dark Thirty. Katrīnas Bigelovas kara drāma ir ne tikai nopelnījusi piecas Oskara nominācijas, bet arī virkni neglaimojošu epitetu, kuros režisori dēvē gan par sadisti un fetišisti, gan pielīdzina nacistu propagandas meistariem. Iemesls – režisore filmā atklāti un skarbi portretē desmit gadus ilgo Osamas bin Ladena vajāšanu, no kadra neizlaižot arī skandālus izraisījušo spīdzināšanu. Bigelovas meistarīgajā režijā ir tapusi asa spriedzes filma, kas trāpīgi noķer kara visēnainākās nianses un, pāri visam, emocionālo smagumu, kas gulst uz tajā iesaistīto cilvēku pleciem. To detalizēti iemieso Džesikas Časteinas atveidotā galvenā varone, kuras trauslā āriene kontrastē gan ar robusto un maskulīno vidi, gan pašas dzelžaino krampi. Kino no 8.februāra.

ooo Nožēlojamie / Les Misérables. Drosmīgs solis uzņemt mūziklu laikā, kad kino un arī dzīvē modē ir ironija un sarkasms. Šis žanrs savā naivumā un atrautībā no realitātes šķiet kā no cita laikmeta. Taču Karaļa runas režisora Toma Hūpera izpildījumā pasaulslavenā mūzikla ekranizācijai piemīt gan dinamika un vēriens, gan vizuāls gaumīgums, taču galvenais – iespaidīgi Hjū Džekmena un Annas Hetevejas aktierdarbi. Ja pietiek drosmes ļauties teju trīs stundas garai Viktora Igo meistardarba izdziedāšanai, ir vērts noskatīties kaut vai kino ēdienkartes dažādošanai. No 8.februāra.

ooo Nelikumība / Lawless. Gaumīgs, taču brutāls gangstergabals tiem, kas sailgojušies pēc starpsezonu pauzē esošā seriāla Pagrīdes impērija (Boardwalk Empire). Arī Nelikumība vēsta par spirtotā tirdzniecību sausā likuma laikā. Trīs brāļu – kandžas brūvētāju – cīņa ar korumpēto varu ir pasniegta kā glīta drāma, kuras scenāriju tapinājis Niks Keivs. Filmas šarms balstās uz simpātiskā aktieru ansambļa saspēli, protams, ar uzsvaru uz Toma Hārdija lācīgo, mūžam flaneļa kreklā tērpto varoni un Gija Pīrsa glumo švītu – ļaundari. Ja šis stāsts izklaidīgi nešaudītos no viena motīva uz otru, tad filma būtu ievērojami labāka. No 8.februāra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu