Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

6
Sievietes Parīzē turpmāk varēs valkāt bikses, nebažījoties par kriminālvajāšanu — Francijas sieviešu tiesību ministre Nažata Valū–Belkasema paziņojusi, ka beidzot oficiāli tiek anulēts 1800.gadā ieviestais aizliegums, jo tas ir pretrunā ar mūsdienu vērtībām. Parīzes pašvaldības senie noteikumi noteica, ka parīzietēm jālūdz vietējās policijas atļauja, ja viņas vēlas «ģērbties kā vīrietis».

Nedēļas notikumi pasaulē


Krievijai jābūt atklātākai par militārajām mācībām Baltijas reģionā,
pagājušonedēļ Viļņā paziņoja NATO ģenerālsekretārs Anderss Fogs Rasmusens, runādams par septembrī plānotajām Krievijas un Baltkrievijas militārajām mācībām West 2013 Baltijas valstu pierobežā. Viņš arī apgalvoja, ka NATO militārās mācības Steadfast Jazz, kas aptuveni tajā pašā laikā noritēs Baltijas valstīs un Polijā, nav vērstas pret trešajām valstīm. Tajās praksē tiks pārbaudīts kolektīvās aizsardzības scenārijs un Baltijas valstu aizsardzības plānu efektivitāte.

ASV un Dienvidkoreja brīdina Ziemeļkoreju par «turpmākām sekām», ja tā veiks savu trešo kodolizmēģinājumu. Ziemeļkoreja janvārī paziņoja par plānotu «augsta līmeņa» kodolizmēģinājumu un vairākiem raķešu izmēģinājumiem, kas būšot vērsti pret ASV. Phenjana jau ir veikusi divus kodolizmēģinājumus 2006. un 2009. gadā.

Irānas prezidents Mahmuns Ahmedinedžads otrdien ieradās vizītē Ēģiptē, kļūstot par pirmo Irānas valsts vadītāju, kurš apciemojis Kairu pēc 1979. gada islāma revolūcijas. Kairas un Teherānas diplomātiskās attiecības pārtrūka 1980. gadā, kad Ēģipte parakstīja miera līgumu ar Izraēlu un deva patvērumu pēdējam Irānas karalim Mohammedam Rezam Šaham Pahlavi.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu