Raimonds Strokšs, Eiropas rallija čempionāta posma rīkotājs • IR.lv

Raimonds Strokšs, Eiropas rallija čempionāta posma rīkotājs

4
1.februārī Kurzemē notiks FIA Eiropas rallija čempionāta posms. To rīko divkārtējais Latvijas čempions autorallijā Raimonds Strokšs.
Ieva Alberte

 

Parīze. Hilton viesnīca. Divi vīri, krēslos atzvēlušies, rokas sakrustojuši un kājas izstiepuši, Raimondam saka: «Nu, runā!» Saruna ar rīkotājiem notika pirms gada, kad Raimonds bija uzaicināts uz pārrunām. Pastāstīja, ka četrus gadus rīko Rally Talsi, ka pats ir divkārtējs Latvijas čempions autorallijā un pēc pārrunām dosies uz Montekarlo ralliju. Strokšs teicās, ka spētu Latvijā noorganizēt Eiropas mēroga rallija posmu. «Pie rīkošanas tikām tāpēc, ka līdz organizatoriem bija nonākušas labas atsauksmes par ralliju Talsos,» uzskata Raimonds. Uz Kurzemes pilsētu reiz izdevies atvilināt vienu no ātrākajiem braucējiem pasaulē.

Rallija starts ir piektdien Liepājā. Finišs – Ventspilī, uz kalna Lemberga hūte izveidotā tramplīna. Kopumā – 15 ātrumposmi 243 km garumā. Viens ziemas rallija posms jau noticis Austrijā, šis ir otrais, taču vienīgais čempionātā, kurā brauks ar sporta radzēm – 7 mm «naglām». Rallija favorīti ir soms Jari Ketomā ar Ford, kuram šis brauciens būs reizē arī treniņš pasaules čempionāta posmam Zviedrijā; leģendārais Fransuā Delakūrs ar Peugeot, pasaules čempions Kreigs Brīns – arī ar Peugeot. Labākie no latviešiem – pieckārtējs Latvijas čempions Aivis Egle vai Raimonds Kisiels, kurš brauks ar Mini.

Strokšam ir divi ieteikumi, ko vēl darīt rallija laikā: apskatīt servisa centrus Liepājā un Ventspilī un pavērot, kā virs trases riņķo helikopters, no kura filmēs Eurosport. «Pilots lido fantastiski! Tas ir kaut kas! Strādājis arī Dakāras rallijā.» Helikopters lidojot nedaudz virs rallija auto jumtiem. Safilmēto varēs redzēt Eurosport raidījumos astoņu stundu garumā. To skatīsies miljoniem cilvēku 59 valstīs. Vaicāts, kāpēc nebūs tiešraides, Raimonds paskaidro, ka licence maksātu vismaz 100 000 eiro. Atļauties to nevar, jo savu prasa organizēšana, kurā iesaistīti 700 cilvēku. Būs arī naudas balvas un kausi. Atbalsts no valsts bijis Ls 140 000, vēl tikpat piešķīra Ventspils un Liepājas pašvaldības kopā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu