Pirmizrāde Ir domubiedriem • IR.lv

Pirmizrāde Ir domubiedriem

3
Foto — Nora Krevneva, F64

 

Pirms nedēļas teju 250 žurnāla Ir domubiedru satikās Kino Citadele, lai pirmie Latvijā noskatītos filmu Anna Kareņina – Ļeva Tolstoja pasaulslavenā romāna jaunāko ekranizējumu, kas nominēts arī Oskara balvai. «Lai arī brīžiem kā smalka aplikācija Tolstoja vēstījumam, tomēr neatvairāms stāsts,» savus iespaidus sociālajā tīklā Twitter apkopoja lasītāja Kitija Balcere.

Pēc filmas Ir žurnāliste Anda Burve-Rozīte aicināja uz sarunu psihoterapeitu Viesturu Rudzīti un režisori Indru Rogu, kas Annas Kareņinas tēlā iejūtas Latvijas Nacionālajā teātrī iestudētajā izrādē.

Mūsdienās cilvēki psihoterapeita kabinetā ir tikpat nelaimīgi, tikai sabiedrības reakcija nav tik noliedzoša, uz ekrāna redzēto kaislību un morāles sadursmi komentēja Viesturs Rudzītis. Viņaprāt, mīlestība ir kārtaina kūka, kuras pamatu visos laikos veido bioloģiski instinkti. Indrai Rogai nācās oponēt – ja viņa, spēlējot Kareņinu, uz skatuves domātu par dzimumtieksmi, nekas no izrādes nesanāktu. Diskusijas ierakstu skatieties Ir.lv. Uz tikšanos nākamajos domubiedru pasākumos!

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu