Ērls Roulends, VEF Rīga basketbolists • IR.lv

Ērls Roulends, VEF Rīga basketbolists

4
Tikai 188 cm garais Ērls ir viens no mazākajiem VEF Rīga. «Bet es jūtos garāks. Spēlējot auguma starpību nejūtu.»
Ieva Alberte

 

Nav mums Sapņu komandas 1935. Nav. Eiropas mērogā Latvijas basketbols pēdējā laikā nav guvis spožus panākumus. Tieši tāpēc pagājušajā nedēļā cerīgi priecēja Latvijas čempionu, kluba VEF Rīga, uzvara pār spāņu Bilbao Eiropas kausa otrās grupas kārtā. Trešdaļu no punktiem, kopskaitā 30, sagādāja Ērls Roulends. «Tā man bija liela spēle. Laba pašsajūta, maģisks moments,» Ērls stāsta, ka ietekmējis arī tas, ka savulaik, spēlējot Spānijā, ar Bilbao ticies reizes piecas.

«Esmu uzaudzis vietā, kur tagad Andris Biedriņš spēlē. Warriors ir manas mammas mīļākā komanda,» Ērls stāsta, ka dzimis Kalifornijas štatā netālu no Sanfrancisko. Basketbolu viņš spēlē kopš septiņu gadu vecuma. To ierādījis tētis, kurš spēlēja universitātes komandā un savam priekam to dara joprojām.

Ērls sapņojis par karjeru NBA, taču nav izrādījies gana spēcīgs. Spēlējis Floridas Flames, līdz 2007.gadā uzaicināts uz Austrāliju. «Skaistākā vieta, kur esmu bijis. Pludmale, silts. Iejutos ātri: sarunvaloda – angļu.» Nākamo sezonu Ērls spēlēja Rīgas Barons/LMT. «Pirmoreiz dzīvē biju Eiropā,» Ērls atceras, ka, ierodoties Rīgā, bijis silts un cilvēki staigājuši krekliņos. Pēc tam divas sezonas pavadīja Vācijā, tad devās uz Itāliju. Uz Kremonu, pilsētu ar 18 000 iedzīvotāju. «Ļoti atvērti. Viņi nāca uz spēlēm un bija to dēļ vai traki!» Pēc Itālijas sekoja spāņu klubs, kurā Ērls spēlēja kopā ar Kristapu Valteru. VEF Rīga izvēlējās Ērlu, un Rīgā viņš ir kopš pērnā gada vasaras. «Esmu pilsētu vairāk izlūkojis nekā iepriekš. Iepazinis vecpilsētu. Restorānus.» Iecienīti esot TGI Friday’s, Ciro’s Pomodoro. Mājās, Mežaparkā, viņš ēst negatavo.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu