Starp biznesu un mākslu • IR.lv

Starp biznesu un mākslu

6
VFS Films direktors Uldis Cekulis: «Mēs neesam klasisks bizness ar klasisku ražošanu.»
Anda Burve-Rozīte

Kad diplomēts fiziķis Uldis Cekulis pirms 17 gadiem sāka veidot Vides filmu studiju, tas bija interesants projekts, nevis bizness. «Interesanti» joprojām ir svarīgākais kritērijs komandai, kas sevi sauc par brīvajiem putniem 

Logo krāsas saglabātas tās pašas, gliemezītis arī. Tikai nosaukums nu skan daudz īsāk – Vides filmu studija pārvērtusies par VFS Films. Uzņēmuma komanda paši savā starpā joko, ka tagad jau viss kļūst īss un ātrs. Pašu nosaukums arī!

Kad pirms 17 gadiem nolēma radīt filmu projektu, Uldis Cekulis nevarēja pat sapņot, ka tas izvērtīsies nopietnā biznesā, kuru viņš pašlaik vada kā VFS Films direktors. Sāka tāpēc, ka sapņoja uzņemt filmas, vēlējās izmēģināt roku operatora darbā.

«Ja atrod savu nišu biznesā, tas jau daļēji ir tavas veiksmes garants. Jābūt nedaudz citādam, lai «meinstrīmā» tevi pamana,» saka Uldis. Viņi sāka ar TV raidījumu sēriju Vides fakti, bet laika gaitā tiem piepulcējās gan citi raidījumi, gan dokumentālās filmas, gan tā sauktās industriālās filmas – uzņēmumu tēla veidošana. Tieši pēdējā no minētajām šā biznesa šķautnēm bija iemesls, kāpēc studija pērn nolēma mainīt nosaukumu – lai potenciālie klienti nedomātu, ka «mēs jau tikai par dabu taisām». Nav noliedzams, ka ar tēmu «daba un cilvēks» studija ir plaši pazīstama. Ne reizi vien bijis tā, ka klienti zvana un lūdz savienot ar studijas direktoru Māri Olti, kurš ir VFS Films veidoto raidījumu vispazīstamākā TV seja. «Māris Olte – direktors? Tas būtu forši, jo mums nevienam par direktoru negribas būt,» smejas Uldis. Jokus šajā studijā plēš bieži, arī naktīs mēdz aizsēdēties, jo «mēs jau neesam klasisks bizness ar klasisku ražošanu, bet kaut kas pa vidu starp biznesu un mākslu» – tā Uldis.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu