Jaunākās filmas • IR.lv

Jaunākās filmas

4
Pēdējā sadursme
Kristīne Simsone

 

ooo Pēdējā sadursme / The Last Stand. 65 gadus vecajam Arnoldam Švarcenegeram, izskatās, ir bijis krietni par īsu ar epizodiskajām lomiņām Neiznīcināmajos, un viņš elsdams, pūsdams atgriežas ar galveno lomu jaunā bojevikā par kāda narkobarona sagūstīšanu. Pēdējā sadursme ir «pagatavota» pēc tradicionālākajām Holivudas action filmu receptēm – tās galveno sastāvdaļu sarakstā ir dažnedažādu kalibru ieroči, pakaļdzīšanās un bagātīgs munīcijas patēriņš. Klišejisks komerckino standartprodukts, kura brīžam viduvējās cīniņu ainas rada iespaidu par neīstenotu pretenziju līdzināties vesternam (un Tarantīno?). Kaut Švarcenegeram par tēlošanu labāk padodas šaudīšanās un kaušanās, viņa klātbūtne, it īpaši spēcīgā austriešu akcentā izmestie, pašparodējošie joki, filmu atsvaidzina. Kino no 25.janvāra.

Cirque du Soleil: Pasaulēm tālu / Cirque du Soleil: Worlds Away. Džeimsa Kamerona producētais un Endrū Adamsona (Nārnijas hronikas un pirmās Šreka animācijas filmas) režisētais veikums papildina zvaigžņotā Cirque du Soleil vairāk nekā trīsdesmit darbos mērāmo filmu un video sēriju. Lentē, kas ar jūtamu (romantiskās) drāmas piešprici atrāda cirka priekšnesumus, var baudīt plašu klāstu vizuālo krāšņumu. Virkne sirreālā pasaulē norisošu, spožu performanču bez īpašas sižetiskās vienotības ir baudāma kā cirka izrāžu popūrijs, nevis kino. Kino no 25.janvāra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Iepriekšējais raksts

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu