Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

7

Nedēļas notikumi Latvijā


Satiksmes ministrs Aivis Ronis nolēmis aiziet no darba valdībā.
Viņam izveidojušās viedokļa atšķirības gan ar valdības koalīciju, gan opozīciju. Taču viņš pilnībā atbalstot Ministru prezidenta Valda Dombrovska mērķi par Latvijas dalību eirozonā un Eiropas «kodolā». Ronis par bezpartejisku satiksmes ministru kļuva 11.Saeimas laikā, kad tika apstiprināta Dombrovska trešā valdība.

Valdība otrdien akceptēja grozījumus noteikumos par valsts un pašvaldību kapitālsabiedrību valdes locekļu atalgojumu, kuri paredz ierobežojumus algu apmēram. Premjerministrs Valdis Dombrovskis skaidroja, ka šie grozījumi nepieciešami, jo redzams, kā uzņēmumu kapitāldaļu turētāji ir dzīvē īstenojuši iespēju palielināt atalgojumus.

Saeimas Juridiskā komisija otrdien atbalstīja grozījumus Latvijas Republikas Satversmē, kas paredz atklātu Valsts prezidenta un Satversmes tiesas tiesnešu ievēlēšanu. Saeima jau 2012.gada sākumā izdarīja grozījumus Saeimas Kārtības rullī, atsakoties no pārējo amatpersonu aizklātas ievēlēšanas.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu